Prime Vision

Impact: “Best Sorting Centre Innovation Award 2016”

Prime Vision bouwt software voor de postale en logistieke sector. Met hightech automatiseringssystemen leveren ze geavanceerde identificatie-oplossingen voor beelden en data. Door continue innovatie dragen ze bij aan efficiëntie in postale en logistieke processen. 

Automatische afhandeling

Prime Vision maakt het door verregaande automatisering en op maat gemaakte oplossingen voor bedrijven mogelijk om de bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en operationele voordelen te behalen. Automatische (hand)schriftherkenning op enveloppen en pakketten, identificatie van barcodes en geschreven teksten op goederen in een warehouse en het automatisch lezen van labels op bagagestukken zijn slechts een paar voorbeelden van Prime Vision’s core technologie.

Het paradepaardje

Het recent ontwikkelde Mail Match System van Prime Vision is een van de weinige sorteerplatforms dat onafhankelijk is van alle hardware. Dit centrale besturingssysteem van het post-sorteerproces biedt verregaande mogelijkheden om het systeem zelf te configureren en de processen aan te passen aan de “live” situatie. Door de het gebruik van big data analyses en Internet of Things oplossingen kan het systeem zelfs de toekomst voorspellen. Prime Vision ontving op de jaarlijkse vakbeurs een innovation award voor dit centrale besturingssysteem.

Kunstmatige Intelligentie

Prime Vision heeft een aparte afdeling voor het ontwikkelen van nieuwe business-mogelijkheden. Denk aan robots en drones die door Kunstmatige Intelligentie worden aangestuurd voor het sorteren van pakketten, het gebruik van NFC-labels voor het traceren van een pakket in het bezorgproces of de ontwikkeling van de nieuwe slimme brievenbus. In samenwerking met klanten worden innovatieve ideeën als proof-of-concepts en pilots getest.

Medewerkers: 92
In bedrijf sinds: 05-01-2004

Bezoek website

Progress in Innovatieve Investeringen

Bekijk alle