Efectis

Impact: Europees marktleider

Efectis test materialen op brandveiligheid. Als Europese hoofdrolspeler op het gebied van brandproeven, inspectie, certificering en fire safety engineering levert Efectis resultaten en advies voor veilige ruimtes.

10 ovens, 15 materiaalgedrag-opstellingen

In haar geavanceerde faciliteiten voert Efectis brandproeven uit in opdracht van onder andere bouwbedrijven, fabrikanten van bouwproducten, de scheepvaartindustrie, defensie, energieproducenten en ministeries. Dit varieert van kleinschalige proeven om de brandklasse van materialen te bepalen tot brandwerendheids­proeven voor constructies. Efectis ontwikkelt ook brandscenario’s. Hoe ontwikkelt een brand in een ruimte zich? Hoe snel slaat het vuur over op andere ruimten? En hoe houdt de constructie zich?

20.000 brandproeven verder

De ongeveer 2500 brandproeven per jaar die Efectis uitvoert leveren niet alleen een testuitslag of accreditatie op, maar ook inzicht in de constructie en het materiaalgedrag tijdens brand. Met deze kennis kunnen de ervaren specialisten een brand ‘lezen’ en zo het verloop van de brand reconstrueren. Hiermee ondersteunt Efectis onder meer forensische brandoorzaakonderzoeken. Medewerkers van Efectis treden regelmatig op als adviseur, arbiter of getuige-deskundige.

Testen op locatie

Efectis voert ook brandtesten op locatie uit. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan voor Proving tests, naar de gevolgen van brand en rookverspreiding. Ook brandtesten in gebouwen, tunnels en in de open lucht of bijzondere branden zoals plasbranden of branden in voertuigen kunnen op locatie worden uitgevoerd. Met een mobiele oven kunnen ter plaatse tests van onderdelen van bouwwerken worden uitgevoerd, waaronder tests op brandwerendheid.

Efectis

Medewerkers: 170
In bedrijf sinds: 02-05-2006

Bezoek website

Progress in Innovatieve Investeringen

Bekijk alle